Zřizujeme ADSL od Telefoniky O2 [seriál]

Tenhle článek bude na pokračování, to za prvé.

Moje situace

ADSL nám zrychlilo a po jednoroční zkušenosti s “vynikajícím” sračkoidním wifi providerem (o tom chystám samostatné stránky!) jsem dospěl k názoru, že není nad kabel a při 8mbit (teoreticky) jsem ochoten překousnout náklady na linku (telefonní). Problém je, že[MORE] kabel nemám a musí ho O2 vybudovat. Vykopat, pověsit, změřit atd atd. Prostě záležitost na delší lokte s velkým možná.

1.9.2008

Přišel jsem do prodejny O2 a nastínil situaci. Místní pracovnice byla mírně zmatená, přecijen, každý den zřízení nové linky neprovádí, chápu. Po prozkoumání dostupných firemních utilit zašla za kolegyní, která bydlí ve stejné vesnici jako já a potvrdila, že mají kabelizaci a neměl by to být problém. Super. Tak jsem ještě půl hodiny počkal na podepsání nějakých papírů o nezávazném zadrátování. Vyřízeno, úspěšnost 100%. Paní mi dokonce nabídla možné tarify. Ovšem nenabídla mi nejvhodnější variantu pro mě ale pro ně. Každá firma vydělává.

4.9.2008

V odpoledních hodinách dorazil technický specialista O2 pro rozvoj infrastruktury a pokoumával jak to doopravdy v tom našem prdelákově máme. Je tady plno nových domků, takže zhodnotil situaci jako zlatý důl. Já u toho nebyl, dostal jsem to jen slovně a vizitku. Všímáte si, zatím to běží rychle.

5.9.2008

Volám po obědě specialistovi z vizitky. Ihned po představení mě rekogniskuje a můžeme se živě bavit o místní situaci. Pět hvězdiček pro tohoto pracovníka. Naprosto super. Probereme umístění kotvy na lano plus nějaký ten sloup kamsi do ulice. Odhaduje to na nějaké tři měsíce. Stavební řízení, sítě, stavba, no znáte to. Přibližná vzdálenost od ústředny odhadnuta na 2,2km. A zřejmě nové dráty ;)

… POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ

Sledujte seriál dále. Půjde všechno hladce? Uvidíme. Do Vánoc chci linku používat. Tak šup šup.