9.týden – těžce nachlazen

Aktualizováno

Ufff. Právě jsem přiběhnul z pátečního okruhu a ještě celej mokrej musím sepsat myšlenky. Minulý víkend jsem chytnul nějake ten bacil. Spíš jen rýmu. Každopádně místo abych se vyležel doma, musel jsem v sobotu otestovat zimní tretry (110km) a v neděli v krátkým tričku celej den běhal po nákupech. Takže v pondělí jsem byl totálně nachrchlanej. Nálada nebyla ani na cestu do práce, natož posilku nebo běhání. Tak jsem do středy jen vydatně jedl vitamíny a bifteky a doufal v rychlé zotavení. Ve čtvrtek jsem to už nevydržel. Vyndal jsem ty nejlepší běžecký hadry co mám a vydal se do dalekých městských lesů. Hodilo to plynulých 80minut běhu. Vzdálenost netuším, nelze zpětně doměřit z mapy bo si nepamatuju, kudy jsem se motal. Čtvrtek bylo jasno, že rýma je pryč, a tak jsem dal dopoledne posilku a běhání, mírně kopce. Snažil jsem se dohnat zanedbaný týden, i když vím, že se to nemá dělat. Zastřelte mě! No a pátek. Před půl hodinou jsem doběhnul. Trasa opět neznámá, náhodná. Ale pozoooor, čas 1:40.. A to jsem se flákal kolem těch 5:50 – marathon tempo. Celý běh mi vrtalo, jak to vlastně ten voják mohl zvládnout. Já na maraton budu trénovat půl roku a on to dal. Prostě dal. To museli bejt hustý nabušenci.[MORE]

  • středa – 1:20
  • čtvrtek – 5,5km/30min
  • pátek – 1:40

O den později…

Ještě večír, po příjezdu domů, jsem zregeneroval (do sebe) asi tak půl lednice. Zakončil jsem to větším než malým množstvím sladkostí. Já tomu říkám superkompenzace energie, někdo by to nazval přežírání do noci. Důležitý je, že v sobotu jsem ráno vyskočil jako bych nic neběžel. To je rozhodně dobrá zpráva. Žádné utrpení při scházení schodů, nikde nic. Už když jsem běžel, jsem cítil naprostou pohodu, vyrovnanost, výkon. Kdybych nebyl durch mokrý a lehce vychlazený, klidně bych kroužil víc a déle. Počasí mě zradilo. Večerní zima. Ale už je na cestě běžecká bunda a i nějaký ty elasťáky. Cítím, že mám “formu”. Boty mě nikde netlačily, žádné puchýře, jako v bavlnce. Přesto jsem ohledně mojí obuvy lehce skeptický, není to prostě stopro. Až (jestli) bude nějaká slevová akce, zkusím nějaký model nakoupit. No a v sobotu jsem byl na celý odpoledne na kole. Ze začátku to trochu dřelo, ale to vždycky, když jedu do kopce. Mám nějakou bolavou šlachu, ale s kolem se to zatím snáší dobře.

Na netu jsem nááhodou zjistil, že v mechově je u gigáče společný běh s M. Škorpilem. Bude se tam měřit došlap a plno dalších věcí. A já budu u toho. Nevím jestli si na běh troufnu, přecijen to bude jiná liga :) , ale ten čas si na to udělám a rozšířím si obzory. Už jsem si udělal kolečko v kalendáři. A už jsem si podal přihlášku na půmaraton. Ha. Plán je jasný. V naprostém výkonostním nadhledu zdolat v březnu půlmaraton, zažít si tu atmosféru, nacvičit si běhání s davem a zvládnout euforii. No a potom, další dva měsíce pojedu trénink na celej, bez omezení. Poslední měsíc omezim (vysadím) posilku a minimalizuji kolo. A to by bylo aby nebylo.