Pavouci 2010

Můj manšaft už čítá tři šest kusů

Po tom co mi umřel můj nejoblíbenější pavouk, trochu moje vášeň pro ně ochladla. A tak jsem navštívil burzu pavouků (dvakrát) a přivezl si nové modely. [MORE]

2009

Brachypelma auratum

Co bych psal. Mám ho již 4 roky (k 2010) a daří se mu skvěle. Říkám mu oranžovej a roste. Poslední rok byl hodně vyplašenej, ale nebojím se ho otevřít a manipulovat ho volně rukou. Je klidas, neběhá, nekouše, často kope chloupky. Ani není extra žravej. Do cvrčů ho musím občas krmit. Krmím jednou za měsíc, jednohocvrčka. Takže velmi málo.

Chromatopelma cyanopubescens

Kovově zbarvený zemní pavouk. Středně velký (cca 6-7cm), poměrně tenkonohý a s velmi malou prdelkou. Klidný a prozatím příjemně žravý. Silně zapřádá terárium. Občas útočí na pinzetu, neběhá, neskáče. Je to kliďas, nepotřebuje výrazné rosení.

Acantoscuria geniculata

Tak tohle je dílko. Přítelkyni se líbil, tak mi ho koupila. Když už jsem ho měl v ruce, tak prodávající povídá, že je to významně jedovatý druh (dospělák zabije svým jedem 50 myší). Nenápadný pavouk, s výraznou bílou kresbou na nohách. Z toho, co jsme spolu zažili, je to neskutečnej zabiják. Rychlej jak střela. Naprosto běžně se mi statečně vrhá na štětec, pinzetu a docela slušně s ní lomcuje. Ruku bych mu nepodal. S největší pravděpodobností je to sameček. Na druhou stranu, je předvídatelný a pokud nemusí, neútočí. Neběhá rychle, jen umí rychle zaútočit. Krmím výhradně pinzetou a manipuluji extrémně opatrně.

No nejsou úžasný?