Pavouci 2010, pokračování

A tento měsíc jsem byl na burze a chtěl si pořídit jednoho. Mírně jsem koketoval s myšlenkou pořídit jednoho stromového pavouka. Strašně bych bral Poecilotheria regalis.[MORE]

Tak na burze mě zaujalo pavouků docela hodně, nakonec jsem si odnesl tři nové. Původně tedy dva a pak jsem se nechal zlákat nízkou cenou a odnesl si třetího. Čehož trošku lituji. Čtěte dále.

Avicularia purpurea (Ecuadorian purple)

První novinkou je mláďátko ve třetím svleku stromového pavouka. Líbilo se mi jak aktivně běhal po krabičce. No nevím jestli to je dobrá volba. Je hezký. Trošku mrňavej a budu muset krmit zase červama. Bleh. Fotku nemám. Počkám až lepší zbarvení.

Cyclosternum (Davus) fasciatum


Druhý je pozemní model nádherně zbarvený. Zatím nevím co od něj čekat. Časem se ukáže. Má tenké nohy, na dotyk je více aktivní a aktivně prchá. Žere docela neochotně.

Psalmopeus Irminia

A tohle je onen nechtěný exemplář. Nabídli mi ho za 80kč v 9.svleku. Nekup to :-). Doma jsem zjistil, že pavouk je stromovej, extra rychlej a skáče! a není moc jedovatej. To ještě nebylo tak špatný, při prvotní manipulaci jsem ovšem málem dostal infarkt. Otevřel jsem krabičku a popohnal pavouka štětcem. On přeběhl na okraj 12x větší krabičky rychlostí blesku a už se chystal podívat se mi do obyváku. Přítelkyně, která na to koukala, ječela strachy a mě srdce bušilo. Tohle jsem nečekal a hodně mě to překvapilo. Pavouka jsem zahnal zpět a promtně odstavil do karantény. A napsal si poznámku na krabici, že běhá jak šílenej. Co bude dál, netuším. Nějak se na todle necítím.