Zkušenosti s Timehosting.cz

Webhosterů je u nás i v zahraničí velká kupa. Tenhle krátký zápisem věnuji několikaměsíční zkušenosti s hostingem od timehosting.cz.[MORE]

A nebude to veselé čtení

Koncept služby je velmi hezký. Platíte jenom za spotřebovaný výkon, diskový prostor je neomezený, počet domén taky, trafik taky. Dejme tomu, že tomu budu věřit. Limity určitě existují, ale pro nízkonákladový web by to mohlo být přijatelné.

Závada první. Dostupnost. Podle externích měření je dostupnost jen! 99.0%. To laicky znamená, že 3,5 dne v roce to nejede. Musím srovnávat s onebit.cz hostingem, který má 100%. Cenově je to jinde, kvalitou také. Občas výpadek přeci nevadí, ale když nejede ani web, ani ftp a dokonce ani administrační rozhraní webhostera, tak to už je něco sakra špatně! Zažil jsem již dva velké výpadky. A nemluvím o minutě. Desítky. Potřebujete-li dostupnost, ruce pryč.

Závada druhá. Podpora. Zkušenosti s ní jsou naprosto katastrofální. Na první problém mi nikdo neodpověděl, na druhý problém jsem je po týdnu dohnal a dostal z nich, že nastavení není možné (divné, onebit.cz nastavení provedl), ale můžu zkusit trik. Trik funguje a já to víc neřeším. Ale vrhá to velmi špatné světlo. Nedejbože, když budu potřebovat něco víc. Takhle tedy ne.

DDOS útok. Jak to asi mají ošetřené? Podle všeho, když mi na stránky někdo bude útočit, oni to poznají a nezaúčtují. Po tom, jak funguje podpora, bych se trochu bál. Víc než trochu.

Platíte dopředu. Minimum je 100kč. Reálně mi weby žerou tak 30 haléřů měsíčne. Při častějším používání bych se asi na tu korunu dostal. Nemám tušení co se stane, když dojde kredit na běh aplikací.

Výhody. Lze si dokoupit až 256MB memory limit. Minutový cron.