Xperia Mini Pro – bezdrátové nabíjení[ENG]Xperia Mini Pro – wireless charging mod[/ENG]

Xperia Mini Pro s bezdrátovým nabíjením

Asi tak pět let si přeji bezdrátové nabíjení v mobilu. Technologie existuje dlouho, čtene o ní pravidelně, ale výrobci se nechtějí rozhoupat. Ani v době jednodenních chytrých telefonů to nikoho nenapadlo. A nabíjení, to je ten opruz! Technologie baterií nestíhá, tak na to jdeme obráceně. Dlouho jsem čekal, jestli třeba Apple nešlápne do stojatých vod. Ani on to nezavedl. Jediný kdo už delší dobu nabízí konverzní kit, je Palm. A Palm využijeme.

Přestavba

Pro přestavbu potřebujeme telefon s vhodným místem pod krytem, jeden Touchstone Palm Pre kryt (nebo Palm Pixi) a touchstone “vysílač” neboli stojánek. Já upravil Xperia mini pro, telefon je baculatý a pod krytem má hodně místa, které se dá využít. Přestavba vyžaduje pájení a doporučuji také měřák pro pozdější kontrolu zkratu atd.
Cívka se vyjme z Pre krytu a připojí se na vstupní konektor microUSB mobilu. Já jsem našel nějaké větší a dostupné pájecí body, které jsou napojené na vstupní microUSB kabel. Na obrázku červená a modrá. Cívka se jedoduše spojí a vše se schová do krytu. Praktické zhotovení vidíte na obrázcích.





Doma mám ještě jednu kompletní sadu na modifikaci dalšího telefonu. Přemýšlím jestli upravit ještě nějaký svůj stroj nebo prodat. Měl by někdo zájem o úpravu?

[ENG]

Xperia Mini Pro with wireless charging

At least a five years I want a wireless charging for my mobile phones. Technology exists around us, but nobody integrate it. Cable charging is pain! Lipoly (li ion) batteries are weak and this is why we need another technology. Only Palm sell wireless backcover. huray.

DIY

For DIY we need phone with a suitable place under the backcover (pvc only, metal won’t work), a Palm Pre Touchstone cover (or Palm Pixi) and Touchstone itself. Xperia mini (pro) has planty space under cover and it is easy to DIY. Rebuilding requires soldering skills and recommend is a multimeter for checking short circuit, etc.
The coil (with driver on pcb) is removed from the Palm Pre cover and connected to the input connector of microUSB phone. I found some test points near sim card and I used that as solder points. In the pictures drawed as red and blue. The coil is connected to it and everything is hidden in the cover. Some more pictures of hack.





[/ENG]