Brno a kolo, jistě…

Zážitky z Brna jsem měl pořád v hlavě a nemohl jsem se zbavit pocitu nekonečného znudění z neustálého ježdění po rovině. Cítil jsem, že mě kolo přestává bavit. Taky jsem si uvědomil, že nechci ve sjezdu zhynout býdnou smrtí. Možná můj pud sebezáchovy je silnej. Tak jsem začal pokukovat po kategorii lepších bajků, který mi umožněj přes moji neschopnost sjet každej kopec širokodaleko (rozuměj, Kuňku). Nějakej pořádnej tank. Představa by byla. Ovšem vždy je to otázka financí. Nový stroj: barva černá, tečka. Možná bych uvítal kombinaci s nějakou voskovou barvou, ale vždy matný lak. Nesnáším ty ošklivý lesklý mrchy. Jinak co se jízdných vlastností týče, radši XC stroj, ať se na tom dá taky jezdit. [MORE]

Už delší dobu jsem jen tak do vzduchu mluvil, že si nějakýho toho fullíka půjčím. Většina světových značek nabízí v rámci testovacích dnů svezení zdarma nebo za směšný poplatek. Tak proč to nezkusit. Nápad byl vcelku logický. Pujčím si fullíka v pořádných horách ať můžu porovnávat. A Brno se ukázalo jako dokonalá lokace. Trasu jsem už projel na pevňákovi, bude s čím srovnávat. Volba jednoznačně padla na GT stroj. Teď už jen zvolit ten správný den a vyrazit na celodenní testride. A ten den byl právě dnes.

Kolem desátý jsem dorazil na prodejnu, sepsal nějaký ty formality a převzal si mazlíka. Nastavení v servise provedli na jedničku. První metry byly neuveřitelný. Připadal jako bych řídil tank, co tank, boeing. Gigantická 71cm řidítka a hodně přes dva palce tlustý gumy. To byl pocit. Hnedka jsem pokouřil nějaký ty obrubníky. Neuvěřitelná houpačka. Zadní stavba chodila naprosto úžasně. Žádný mlácení se. Pěkně se “houpat”. Bohužel chvála na přední pružení žádná nebude. Celý dojem to dost kazilo. Zvyknul jsem si na žehličku foxku a tenhle vergl mi moc neseděl. V terénu to nebylo lepší, ale jezdit se to dalo i tak obstojně.

Vyrazil jsem na vysílač, na vyhlídku. No prostě stejná trasa. Paráda. I ten hustosjezdík, kde jsem minule málem rakvil se stromem jsem projel bez vetších potíží. Doslova očarován jsem z brzd. Juicy5 mají digitální chod. To mi naprosto sedí. Celou cestu mě znervózňoval představec na jeden šroub. Viděl jsem to každou chvíli urvaný. Aby toho nebylo málo. Měl jsem čas a zajel jsem si ještě na přehradu, kde jsem zdolal tu prima stezkočást. Pak jsem zakousnul klobásu a dotlacil se do obchodu. Mimochodem, klobása překvapila, chuť výtečná.

Odevzdal jsem bike v neporušeném stavu. Nakoupil nějaký blbosti co budu potřebovat na novej stroj a zajednal si samostatnej rám. Nejdřív to vypadalo bledě, že nic nebude, nakonec se prodejce slitoval a přislíbil, že černej rám sežene. Příští týden bude připraven k odběru. Mít ho na krámě, odvezl bych ho sebou. To čekání mě zničí. Peněženka se dostává do spirály. To je teprve začátek …