ztrácejí se vám ponožky? je potřeba vědecký přístup

Našel jsem řešení

Každý to zná, máte hodně ponožek, dáte je vyprat a velká část zmizí a zůstávají nepárové kusy. Ty se většinou už nikdy nedají dohromady. Pračka sežere ponožky. Ztratí se při sušení, žehlení atd. Zapomeňte na ponožkové kolíčky, uzlíky a jiné kraviny. Ukážu vám, jak tento problém jednou pro vždy vyřešit.

Problém

Ponožky jsou párový prvek a pokud se jedna ztratí (dočasně je nedostupná), můžete ponožku vyřadit.

Řešení

Nebudeme se zabývat příčinou ztrácení, nesnažíme se omezit ztrátovost (je to časově náročné a neefektivní). Řešení je jednoduché, při nákupu ponožek vždy kupujeme alespoň 8 párů (doporučuji 10) ponožek. Tím máme ponožky na celý týden, plus jeden pár jako záložní pro pokrytí ztrát při praní. Protože máme všechny stejné a máme jich hodně, jsou mezi sebou zaměnitelné. Druhý efekt je ten, že pereme ponožky najednou a to jednou týdně!

Vzniká problém

Pokud tedy pereme všechny ponožky najednou, dostáváme se do vakua, v kterém nemáme co na sebe.

Řešení

Ti kdo nemají zkušenosti s praním prozradím, že je vhodné mít bílou sadu ponožek a černou. Prádlo se pere povětšinou barevně odlišené a tak můžete svoji sadu ponožek přihodit do aktuální várky (nebo nechat přihodit). A tím máme řešení problému. Nakoupíme několik sad ponožek bílých, barevných, černých. Jak kdo potřebuje. Cílem je mít k dispozici zásobu 30-40 párů.

Výhody

Mezi největší výhody obří párovosti je rychlé hledání dvojic. Dvě bílé vytažené ze šuplíku jsou vždy ty správné.Vyvarujte se nákupu podobných ponožkových sad, dokupování nových ponožek do staré sady. Výrobce občas mění technologii, kvalitu a může se stát, že přikoupené ponožky jsou jiné, budou mít také jinou barevnost (neoprané) atd, vyvarujte se dokupování do balíku.

V případě fatální ztráty nebo zničení si vlastně ničeho nevšimnete, jen se bude zmenšovat balík ponožek. Poslední výhodou je životnost ponožky. Ta bude konstatně rozdělena a jakmile začne odcházet jedna, brzo to potká ostatní. Je vhodné balík odstranit nebo darovat. Životnost sady může dosahovat 10 let. Poslední výhoda je sleva při nákupu většího množství ponožek (a nevýhoda, občas nemají tolik kusů)

PS: kupte si takové ponožky, které nemusíte žehlit a obsahují stříbro. ušetří to spousty času a energie.