Pravdivá recenze – sluchátka Creative EP-630

Pravdivá recenze je místo, kde se dozvíte o věcech, které vám v běžném testu nikdo neřekne. Na to si přijdete až po delší době. A věřte mi, nebude to veselé čtení. Subjektivní názor, samozřejmě.

Dnes tu mám sluchátka Creative EP-630. Ani nevím proč jsem je pořídil. Ale je to křáp největší. Tak pěkně popořadě.

První vážný problém je kabel. Je to jakýsi super pogumovaný šmejd. Takže to při pohybu neklouže po krku ani oblečení a pravidelně to vytahuje sluchátko z uší – především, když se víc hejbete – což dnešním lenochům nemusí vadit. Druhý problém taktéž souvisí s kabelem. Při nasazených sluchátkách je každé ťuknutí o kabel (dotek, pohyp) podivně slyšet až v uších. Funguje to jako jeskyně. Strašný!

Čiste subjektivně dávám přednost sluchátkám, které z reproduktorové části ještě pokračují plastem. Pokud hned začíná kabel, blbě to sedí, kabel páčí sluchátko ven. Takže u těchto creativů musíte mít volný kabel u uší, jinak to okamžitě leze ven. Bohužel je to problém více značek – design je přednější. Srovnávám s mnoho let starými sluchátky k sony walkmanu. No a vážně, to opravdu někdo potřebuje tak dlouhou šňůru? Pokud máte přehrávač v botě, je to ideální vzdálenost. Pokud máte klipsňáka na límečku trika, tak jste v prdeli.

A jak hrajou? No dobrý. Prostě to hraje. Extra pěkný čistý zvuk ale nemají. Basy průměrné (pokud správně ucpete sluchovod) a celkově, nic moc.

Rada na závěr, dejte ty prachy do něčeho lepšího.

Mimochodem. Ze sluchátek jsem si vzal jen kabel. Zbytek letěl do koše. Kabel je aspoň nešmodrchací a s lepšími špunty je kabel o.k. Jo a mají to zalepený v jeden kus, takže to nejde rozebrat pro případ, že budete chtít vyměnit třeba kabel.