CKD “2” – přípravy

Jsem trošku nervózní, zítra začínám dvouměsíční rýsovací fázi a logistické přípravy vrcholí nákupem jídla na dalších mnoho dní. Bezmála celý měsíc jsem připravoval nový rozpis jídelníčku, energetických bilancí, počítal gramy a rozepisoval intervaly. Uff. Jako obvykle nemám celý měsíc hotov. Jen cca 10 dní. Ovšem to stačí. Dieta je věc neskutečně monotónní a dny se budou opakovat. [MORE] To žrádlo se bude opakovat – přesněji řečeno. V pátek jsem podle seznamu nasyslil obrovské množství voňavého nezdravého a totálně tučného jídla. Ve špajzu se mi usídlili lovečáky, klobásy všeho druhu, v lednici pak následovaly 45% sýry, nivy, plísňáky a tak dále, vysokotučné salámy jako godhaj nebo poličan. Jestli koukáte na Primě na “jste to co jíte” tak přesně to co vyhazují, já skladuju. Obloukem se vyhnu levným párkům a všem těm pseudomasům. Dopřál bych si klidně i drahé zahraniční kousky masa a klobás, ale v dietě mi jde taky o finanční únosnost.

Dieta totiž může být chuťově i stravitelně vyjímečná, lahodná, labužnická, ale někdo to musí zaplatit

Když jsem vypláznul za jídlo na první týden círka tisícovku, tak jsem se rozhodl trochu upravit skladbu jídla a zařadit úspornější stravu. Nemusím přeci každý den jíst steak z kotlety nebo drahé klobásy a sýry. Značnou část vstupních nákladů skousne olivový olej. A 6 jídel denně a o něco vyšší energetická laťka je taky znát na množství jídla. Proto přidám víc domácího holanďáku, bůčku je doma móře a odeberu kotletky. Do některých svačin dám víc samotného oleje (pozor na něj, je to hnus na zažívání) a uberu sýrů. Až mi bude nejhůř, nasadím jedno lahodně drahé jídlo. Abych ulevil buňkám.

Jaký bude první den?

Jasný, že bude náročnej .. jako prase :) Nedělní limit je stanoven na 2700Kcal (bazálních 2200+500 pro dopravu). Je to trochu hodně, ale já vím, že když musím za den dvakrát na kole dojet do posilky a zpět, tak si svoje odjezdim – těch 60km, když bude počasí a chuť zvládnu víc. Snídaně s lahodným lovečákem, a pak mě už čeká první 2hodinový masakr v posilce. Na řadu přijdou cviky – komplet prsa. Po svačině hned vlítnu na břicho, bicaky a tricaky v antigonisticky superesii, a když bude chuť zařadím trochu nohy. Uvidí se. Potom hupky domů na oběd a odpočinek. K obědu bude smažák (pozor na strouhanku) se smaženými žampiony a tatarka. Mlask. Následuje zase kolo do posilky a zde mě čekájí záda. Svačina – něco lehčího – vajíčka. Na konec ramena, trapézy. Zase cesta domů. K první večeři domací holanďák s majonézou a okurkou. Druhá večeře co nejpozději, abych neměl v noci hlad. Bude to steak na přírodňo s hermelínem či tak nějak.

A v pondělí doufám ve vysoký stupeň ketózy na papírku