Sedmihlavá saň – česká pošta

Historek o České poště není nikdy dost. A když mám problém já, už to není historka, to je realita.

Tracking number

Už se vám to stalo? Číslo sledování zásilky nejde vystopovat a hledání hlásí, ať si zavolám na infolinku? No, tak jsem se na tento problém zeptal. Rozhodně se mi to nestalo poprvé, naopak dost pravidelně. A odpověd: “v části Sledování zásilek, kde jste si zásilku vyhledával, může docházet k drobným chybám vzhledem k faktu, že jsou Doporučené zásilky do sledování zařazeny nově a že je Doporučených zásilek 3x více než balíkových = velký objem dat. Ve Vašem případě jde o nezachycenou duplicitu.

Takže bacha, unikatní tracking kód není zase tak unikátní. Programátor si nechal jen dva digity na zásilky nebo co?

Nenápadné okrádání

Chyba, která mi 60g balíček zváží jako 700g, dokáže pokazit den. Jak se to může stát u digi váhy? Budťe obezřetní. Naštěstí mám hmotnost zásilky lehce počítatelnou a tudíž ji znám dopředu i bez vážení.

“Doporučené psaní” a “doporučené psaní standard” se mimo ceny liší i omezením rozměrů a hmotnosti. Hmotnost max 50g a tloušťka 5mm. Na poště mají takovou šikovnou plastovou mrtku, kterou dopis protlačí a tím projde do “standard” kategorie. V životě jsem neviděl nikoho něco dovnitř strčit. Takže když vím, A KURVA DOBŘE VÍM, že moje zásilka má 4mm (přesněji 4,12mm) a nikdy nemá a nemůže mít víc a u přepážky mi do očí řekne, že je to moc tlustý, že to nesplňuje limit a neprotáhne to tou zasranou šablonou. A já tam jak kokot stojím a domáhám se opravy na “standard”.

Nejsem nějakej přepážkovej hitler, takže nebudu řvát na celou poštu, já si prostě napíšu dotaz na info email pošty a čekám co se z toho vyklube. A z posledního problému se vyklubalo .. chvilka napětí .. zase hovno.  Vyjádření mimo jiné obsahovalo, cituji: “žádná z pracovnic uvedené pošty si není vědoma, že by v minulosti s klientem Vámi popsaný problém řešila

Takže jsem si to vymyslel, pošta mě neokradla, pracovnice jsou pravdomluvný. A nebo .. přece se nepráskneme, třeba to je nějaká “směrnice” na zvýšení výnosů. Rozumíme si, žejo.  Prej se to pořešilo na poště a příště už budu spokojený. Tak doufám, že si mě pamatují a budou si o mě myslet, že jsem svině práskačská a polezou mi do prdele. A až mi klidně na burger plivnou. Hlavně když to bude dobře a rychle poslaný.

Jiná služba, stejná služba

Pokud nemáte přehled o nabízených službách může se vám stát, že se necháte ukecat na nějakou “lepší” službu, která je dražší a úplně stejná jako ta levnější. Když mi do hlavy tlačí blud, že doporučené psaní není moc rychlá služba, že by bylo lepší posílat jako balík do ruky, tak mi to na tváři vykouzlí kamenej výraz. Jako fakt? Doporučené psaní totiž >je< nejrychlejší služba. Bez debat. Zkoušejí to pořád.

A co, dodejku, tu nepotřebujete? Neboli oznámení o dodání. Máme tracking, takže ne. Nebudeme platit za to stejný znova. Ještě se mi nestalo, že by se pracovnice nezeptala -neboli- vždy se zeptá. Občas přihodí telefonní kartu, stírací losík nebo nějakou jinou krávovinu.

Platba kartou

Česká pošta karty bere. Ale jenom svoje a na ostatní sere. Takže když chcete na poště platit kartou, tak zapomeňte. Terminál tam mají. Na zabití.

Důchodci

Jo, to takhle stojím u okýnka. Vedle důchodkyně, starší paní, už prostě nestíhá to valení klínů. A prej, když mají s manželem jen jeden účet na důchod, tak to je problém. Když jeden onemocní, tak se k penězům nedostanou… atakdále. No a nejlepší je pořídit druhý účet a nejlíp s kartou pro výběr peněz. Ty-vo-le.

Validace pro vydávání balíků

Tenhle problém jsem si neuvědomoval, dokud jsem to neviděl na poště. Nějaký mlaďoch dostal balík (za prachy) a ten mladík se jmenoval, řekněme “Farkaš Drujač”, ale ouha, na balík firma napsala “Farkaš Drujič”.  A tohle neodpovídá, takže pošta balík nevydala a suše oznámila, že se to posílá zpátky. Super. Někdo zaplatí poštovný znova. Kontrastem k tomu je balík do ruky. Rozespale vylezu před panelák, tam balík na jméno “Jana Nováková”. Prohlásím: ” to je stará, beru to”. Podepíšu se jako “chupas chupasovic” a balík je můj. Už chápete? Já tu poštu nechápu.

Spam do datové schránky

Pokud máte datovou schránku, tak do ní poslední dobou začali chodit zprávy, které jsou obyčejnou reklamou na služby pošty. V téhle schránče očekávám extrémně důležitý písemnosti, ne nějaký komerční sračky. To můžu používat seznam, kde každej den dostanu stovky zaručeným nesmapových zpráv, které mě spamují.