Žere vám pračka ponožky? Řešení…

Fenomén je dobře známý a lehce replikovatelný. Do pračky dejte několik párů ponožek, jedny bílé a jedny černé třeba. Po dokončení pracího cyklu vyndáte z pračky jednu bílou, dvě černé, zelenou a červenou.

Je to tak, skřítek co v pračce usazuje vodní kámen se živí ponožkami!

Co by to bylo za článek, kdybych nepřišel s naprosto převratným řešením problému. Nosnou myšlenkou ponožek je tazvaný paritní bit. Ten slouží jako ochrana proti nepárovým ponožkám.

V reálu se držíte pravidel

  1. máte jen a pouze jeden druh ponožek
  2. máte velké množství ponožek

Fenomén se daří velmi dobře potlačit, již pro 10 párů ponožek, naprosto stejných, koupených ve stejnou dobu. Je opravdu naprosto klíčové, všechny ponožky mít stejné, zapomeňte na sady tříbarevných a tak podobně. Během několika let cyklování 10 párů jsem prakticky nezaznamenal výpadky, vždy byl dostatečný počet na týdenní cyklus.

Nedávno mi skončila životnost staršího cyklovaného setu a tak jsem nakoupil nový. Jako novou sadu jsem zvolil 40 párů ponožek. Uznávám, je to poměrně značný přebytek, ale víte jak, nikdy nevíš!

Benefity

Průměrně mi vydrží ponožky 150 praní. Mám-li 40 párů mohu hodně zlepšit wearleveling, momentální plánovaná životnost 16 let.  Hlavní benefit je ten, že prostě vždy máte do páru dostatek ponožek a nemusíte složitě hledat a párovat potenciální kusy.  Zároveň vás systém chrání proti náhodným znehodnocením.  A pračkový problém je ta tam. Ponožky máte doslova všude.
Eko lidé jistě ocení možnost naplnit ponožkami celou pračku.

Prostě super.