Kontroly kotlů úředníkem – vyjebávkový manuál

Od ledna 2017 tu máme novou salámovou funkci na kontrolu kotlů – novela Zákona o ochraně ovzduší (Zákon č. 201/2012 Sb. Zákon o ochraně ovzduší). Proto se bude hodit, jak s případnou kontrolou vyjebat už na začátku, ať máte nějaký náboje do kanónu, až je odmítnete pustit, zaplatit a pošlete to vyšší instanci na přehodnocení.

Tak za prvé. VŽDY když k vám přijedou, nahrávejte video se zvukem. Nikdy se nenecháte zastrašit, máte na to nárok, úředník je u vás na úřední návštěvě, je to tedy hlava pomazaná a tyhle kokoty si můžete točit, samozřejmě jim důrazně sdělíte, že budete celý průběh nahrávat! Vyzvěte je, ať vám sdělí, zda jsou na návštěvě u vás jako úřední osoba. Nezapomenťe do videa uvést místo, datum, čas, svoje jméno a potom si pěkně nechte předložit kartičky co to je za trotly a z jakého pověření jdou na kontrolu. To si důsledně nahrajte na kameru. Bez toho žádné kontrolování nebude.

Předpokládám, že máte kotel v bytě, domě a nemáte tam podnikatelskou činnost (provozovnu). Potom se na to vztahuje §17.2. Domů vpustíte jen a pouze někoho kdo řekne “jsem osoba pověřená obecním úřadem obce s rozšířenou působností” pokud to takhle neřeknou tak nazdar a jdou do prdele a vy si jdete pro vidle nebo flintu, dle toho co máte po ruce a voláte 158, neoprávněné vniknutí. A ještě si zkontrolujte průkazky, že fakt jsou pověřená osoba. A nechte je citovat na základě jakého zákona mají tuto možnost – chtějte přesné číslo a písmeno zákona.

Jentak plonkově nepřijdou, musí tomu předcházet písemné upozornění. Tak jakožto majitel nemovisti máte jistě datovou schránku a co nebylo doručeno do ní, neexistuje.

Pokud tedy náhodu písemnost proběhla, musejí mít důvodné podezření, to si taky nechejte odrecitovat do kamery, to se taky bude hodit. Točíme se na slovíčku důvodné podezření.

Pokud tam máte provozovnu, platí na vás §17.1 e) tak vám tam může vlízt větší množství debilů (osobám pověřeným ministerstvem, obecním úřadem obce s rozšířenou působností a inspekci ).

Pak teda dojde na samotnou kontrolu, nic neříkáme, jen můžeme říct tyto věty: “tady mám kotel 5kw nebo tady mám kotel 200kw který není zapojen do otopné soustavy ústředního topení” a “tady mám dřevo” a “tudy běžte doprdele”.

Opatrně, za urážení úředních osob je taky paragraf (nebo bude?), takže to říkejte třeba manželce. Tykat jim můžete.

K samotnému kotli se nijak vyjadřovat nebudete, nechť si štítek najdou sami, pokud je kotel do 10kw tímto všechno končí a žádné debilní papíry jim o kontrolách dávát nebudete. Budou-li se hádat o výkonu, tak to sepíšete: Vy: “rozporuji, kotel je do 10kw” oni: “je nad 10kw, kde máte revizi”. Ale to necháme posoudit vyšší orgán, kde je pravda.

Tip: má-li váš kotel víc, tak tam napište míň. Do kotle se umístují tvárnice na zmenšení spalovacího prostoru, aby se nedalo dopočítat k větší spotřebě.

Tak, neumožnit “osobě pověřené obecním úřadem obce s rozšířenou působností” vstoupit jste udělali přestupek podle §23.1 j) a za to hrozí pokuta AŽ 20 tisíc, §23.2 b), takže žádnejch 50k a je to přestupek, samozřejmě, že si to nedáte dát a hnedka to poženete vejš. Funguje to stejně jako s přestupkem při řízení. A tam je potom utaháte na těch detailech co zapomenou když si je točíte během kontroly. Pro začátek to samozřejmě řeší obecní úřad, ale není to malá domů? Já bych to raději rovnou napadnul jako zaujatost, ať to vyhodnotí někdo jinej, žejo.

Hlavně celou dobu mlčet, nic neříkat, na dotazy neodpovídat. Pokud je mi známo, nezvaná návstěva nemá právo u vás něco fotit či natáčet, ani jsem nenalezl zmínku o tom, že mohou odebrat vzorek z kotle. TODO!

 

§17.1 d) předkládat informace o “kotli” – nikde není řečeno jaké informace. Ale pozor, když je nepředáte na vyžádání je to přestupek. Takže do zblbnutí ve videu budete říkat “kotel je červený, teplota plamene je vysoká, topím dřevem suchým, popel vyndávám na záhonek” To je celkem dost informací.