Eshop + EET – perfektní implementace – návod

To je zase histerie.

Problém má totiž dvě části. Nikdo nechce dobrovolně šmírákovi posílat celej svůj byznys, takže se hledá co nejmenší množina, kterou je teda nutné splnit pro dodržení zákona. Tzv aby se vlk nažral a koza zůstala celá. S tím taky souhlasím, buzerační vládě nepošlu ani pixel navíc a ještě maximálně tak, aby se z toho nic nedalo odvodit ohledně mých zákazníků, podnikání atd. No a to je prostě dřina udělat.

A druhá část. Implementační. Že prej se nedá při online platbách dodržet zákon. Ty voe píču ticho. Teď si ukážeme, jak na 110% splním zákon u jakékoliv transakce.

Zákazník naplnil košík, bude platit třeba paypalem. Zmáčkne tlačítko dokončit objednávku. Eshop v ten moment odešle data do EET a dostane zpět “hash”, ten se uloží k objednávce. Hotovo. Není třeba čekat na potvrzení přijetí peněz na účty.

Systém po přijetí vygeneruje fakturu s EET daty

Co tam boha chcete ještě řešit?

Jak je vidět, je úplně jedno, jestli bude zákazník platit paypalem, kdy bude platit, jestli vůbec bude platit. Proč budu řešit nějakou vteřinu, kdy platba dorazila, od koho dorazila atd.

V případě, že teda zákazník zakázku odmítne, pošle systém do EET mínus hodnotu a “hash” si uloží k objednávce, která je “smazaná”.

Pokud zákazník bude chtít nějakou změnu, systém pošle celou částku jako mínus, uloží si “hash” a pošle novou částku po opravě a uloží si “hash” k objednávce.

U objednávek bude krásná historie transakcí s EET, pro budoucí dokazování pohoda.

Vrátí-li zboží nebo část zpět, prostě zase systém pošle zápornou transakci a uloží k objednávce.

Jsou tu takové specialitky, jako že někdo má delší dobu otevřenou fakturu a podobné, ale tak to už si vyřešíte, princim je pořád stejný.

A co hotovost

Stejná věc. Dokončením objednávky se získá EET. Až si teda přijde osobně vyzvednout zboží a předat hotovost, již má “hash” na faktuře a nikde se na nic nečeká. Pokladní systémy s tabletem a wifi tiskárnou se mohou jít klouzat.

Problém

Kdo by chtěl odesílat všechny transakce eshopu do eet? Nikdo. Takže teďka všichni upravují eshopy aby to něco posílalo, někdy a nějak.

Paypal

Nejvíc čtu, že fakt problém to je s paypalem. Normálně používám jednoduchou implentaci “ExpressCheckout”. Tam definujete, na jaké url se paypal přesměruje po platbě. Takže zaplacení paypalem vím instatně. Někde jsem četl, že se musí ručně kontrolovat účet. To sou strašný křováci, jestli to jsou programátoři, tak potěš.