Jak jsem koupil dva roky starý telefon

Vždycky jsem používal všejaký divnotelefony, čínofony a podobně. A jako dobrý. Cena výborná, životnost parádní, vždy si umím vybrat celkem dobře.

Naposledy jsem koupil Oukitel K6000 pro. Velký, těžký, celkem rychlý telefon. Vlastně uměl všechno co jsem chtěl. Vždy jsem preferoval výdrž baterky. A to byl vlastně hybný moment odejít od tohodle. Má baterku 6000mAh. Vydrží při velkým nasazení dva dny, 100% jistota. Jen nemá rychlonabíjení. Au. Nabíjí se skoro 7h. Tedy v překladu čísel, každý den se musí nabíjet 3h. Ježiš to mě sralo.

A co bylo ještě horší, zaoblený skleněný displej. Jako vážně, který pako tohle vymyslelo. Tomu bych to vetknul mezi voči.

Ochranné pouzdro, ochranná folie a stejně to prdlo, superpevný super šimpanz sklo. Mno.

Takže jsem vybral náhradu. Tentokrát chci parametry: nerozbitné a rychlonabíjení.

Jediný co jsem našel byla motorola (mot x force) se svým plastovým oled displejem, který prostě funguje i když skrz to probijete hřebík a není tam nic co praskne. Bohužel se tenhle displej dělá jen na vlajkovou loď z portfolia, která už se rok neprodává a displej má rozlišení 1440x2560px. Prostě to žere jako svině. Víc jak den teda nevydrží. Au. Ale má zase 25W rychlonabíjení. Takže to baterku natlačí za dvě hoďky, 70% poď hodku. reálně tedy nabíjím každý den 1h. A problém to není, poměr se zmenšil, elektřinu mám všude kolem sebe. Netrempuju.

A teď konečně proč jsem to vyměnil.

Telefon má epickej foťák, f/2.0, rychlý a přesný. Umí to všechny LTE pásma 700-2600MHz. Dá se sehnat dualsim verze. vyšel pro něj android N a jde rootnout. A když spadne z 200m na beton tak SE MU NIC NESTANE. A teď mi ukažte iphone nebo samsung kterej tohle zvládne.

Problémy

No už se nedá sehnat, pouze čína, dovoz. Na trhu je plno verzí. Já koupil Španělskou verzi. Nahrál do ní čínskou radio rom a 6 android (7 nebyl) a pak udělal šílenej root, recovery má o 180 stupňů otočený displej, takže klikáte poslepu, ale pohoda.