Pravdivá recenze: hyundai MP 312

Co zvládne tenhle pseudopřehrávač za 500kč .. pojďme na to

Klady

Opravdu zvládne 8h přehrávat hudbu při hlasitosti “celkem nahlas”. Nabije se pod 2h, ale nemá to indikaci nabití, takže těžko říct. Uvnitř je 110mAh baterie, každá  hodina je ~13mAh.

Zápory

Tohle jsou moje individuální postřehy a nebude to dobrý, protože to srovnávám s ipod shuffle.

Po zapnutí (při hraní) blikají čtyři zelené led pod klávesami a je to nechutně hnusně debilní.

Nosím většinou přehrávač na krku na triku a hmatově tam jde ovládání rozpoznat fakt blbě. Musí se nahmatat středová minijamka a z toho odvodit zbytek. Fakt blbý.

Když dochází baterie, tak to zabliká červeně a vypne se.

Přepínání skladeb je tuze debilní. Při “next” se začne stišovat skladba a pak začne zesilovat další. Mezitím přehrávač nereaguje. Jakože, třeba když zmáčknete 10x “next”, tak to vůbec neregistruje.

Tlačítko předchozí vždy přepne na předchozí, nefunguje tak, že skočí na začátek a při dalším stisku na předchozí.

Máme tam tlačítko ekvalizéru, to mačkáte a ono to mění ekvalizér, ale co tam padlo za volbu se nedá nijak zjistit. (já vím, třeba by to mohlo promluvit).

Podržením tlačítka ekvalizéru se přepíná normální a náhodný mód. Žádná indikace, že se změna podařila (já vím, třeba by to mohlo promluvit, nebo aspoň pípnout)

Náhodný mód je super a super strašný. Každé stisknutí další skladby to náhodně nějakou vybere. A bohužel každé stisknutí předchozí skladby náhodně nějakou vybere. Takže si v tomto režimu nemůžete písničku pustit třeba dvakrát, prostě ne.

Po odpojení z micro USB, to začne hrát, i když byl předtím vypnutý. Jakožecože?

Zapnutí/vypnutí nemá mechanický vypínač, jen držení play tlačítka.

Je-li písnička v pauze, stiskem další/předchozí začne hrát.

Oproti ipod shuffle, má přehrávač 3x větší spotřebu a zároveň má 3x větší objem, bleh. Na triku u krku to vypadá jak nádor.

Mod

A protože to je mrtka za pár peněz, vlastně jsem celkem spokojenej. Hned jsem to kuchnul, drží to klipama. Odmontoval jsem ty debilní zelené ledky a natáhnul oranžovou ledku do mini otvoru, kde normálně bliká červená led, když se zapíná atd. Takže to teď při hraní krásně oranžově blikne, lehounce, jako ipod shuffle.

Přidal jsem násilně 50mAh baterku a přehrávač tak zvládne 12h nonstop hudby.

Fotky z toho žádný nemám. Jo a ještě jsem odrbal povrchovou barvu, kterou je plast natřený, pod tím je totiž obyčejný abs probarvený plast. Takže acetonem vyleštit do hladka. No možná by to sneslo vytisknout trochu lepší balení.