GE Money bank – zkušenosti

Osobní zkušenost je k nezaplacení. Vrhnul jsem se do založení účtu u GE Money bank.

Příjemně fungovala registrace nového účtu. Na pobočce jsem pobyl asi tak hodinku. Podepsal asi tak 10 papírů. Znáte to, souhlasím s tímhle a tamtím. Jako průser vidím přístup obsluhy. Milá bábovka za přepážkou mi ihned začala lustrovat ostatní banky, úvěry, hypotéky, že by to jako za mě sloučila a já ušetřil. Dělají to mazaně, takže než si to uvědomíte už láduje do systému. Na to pozor.

Bohužel se ukázalo, že všechny závazky které mám jsem si pořídil v krizových letech a tak mám procenta jak VIP zákazník a oni nemohou jakkoliv konkurovat. Muhehe. Jak si tam tam sedím a čekám až to bankéřka rozšifruje ve svém kompjůtru, tak jsem si na facebooku našel její profil a pokoukal chlastací galerie. Sranda. Tak teda odcházím s novým účtem a hotovým úvěrem, který je téměř dva měsíce bezúroku (jo, potřeboval jsem likviditu prašulí). Potom to tam vrátím a zruším.

Vystřízlivění

Pustím doma jejich slavné online bankovnictví a ejhle. Těšil jsem jsem zbytečně. Obsluha pěla ódy na dokonalost, přehlednost a co já vím. Tak API jsem nenašel :-/, přehlednost účtu je teda dost žalostná. připomíná mi to Windows mobile 6. Aj. Tak to moc neřeším, rozhodně to je o tisíc procent horší než mMank a Fio. Po měsíci jsem se rozhodl, že je čas nalejt na úvěr prostředky a zakončit ho. Bábovka (=pracovnice) v bance tvrdila, že si můžu kdykoliv online splácet úvěr a tak zkracovat dobu úvěru. A taky, že můžu online zrušit pojištění schopnosti splácet, když mi to nebude vyhovovat. Obojí je lež jak věž. Žádnou takovu funkcionalitou online bankovnictví nedisponuje a nebo je opravdu těžce ukrytý. Za blba v ovládání PC se nepovažuju.

Nejlepší na založení účtu bylo šmírování pracovnice banky na facebooku

Dokonce je to tak strašný, že sice vidím číslo účtu, na kterým běží úvěr, ale ejhle, nejen že tento účet není “v mých účtech”, ale ani ruční zadání čísla účtu na něj prostředky nepošle, zamítne to poslat. Total fail. Se slzou v oku vzpomínám na mBank, kde mám tlačítko na “předčasné splacení” kam napíšu kolik chci platit a hotovo. Tečka. Stejně tak to je u přečerpání karty nebo u kreditní karty, prostě to hned vidím, velký číslo kolik mám vyčerpáno a tlačítko an srovnání.

Tak vám rovnou prozradím, že pokud chcete předčasně splatit úvěr u GE Money bank, musíte na pobočku. Pokud chcete zrušit pojištění schopnosti splácet úvěr, musíte na pobočku. Ehm. Další milá slečna mi to tam stručně oznámila. Tak jsem jí stručně oznámil, že účet ruším. Ještě mám v živé paměti, když jsem rušil účet u ebanky, to bylo peklo.

Ukázalo se, že zrušení je taky boj. Opravdu dlouho mě přemlouvala: “účet máte naprosto zdarma, teď už se nedávají zdarma”, “máte skvělou historii, to se bude hodit pro budoucí úvěr” .. k tomu jen dodám, že úvěr je zdarma, protože musíte účtem prohnat 7000kč aby byl zdarma, jinak stojí stovku, tuším, a z toho vyplývá, že mám perfektní historii, protože jak kokot tam každý měsíc přijde 7k a odejde 7k. Tak jsem to nechal uležet, bo ta historie se fakt hodí. Když budu potřebovat zase větší likviditu.

Závěr

Ne, prostě ne. Takhle to nejde. Špatný pane banko, špatný. Dávám dva bludišťáky, jeden za rychlost vyřízení a druhý za veselý profil vaší pracovnice na FB.