Pošta level dva

Tak a teď ještě musím sepsat, jaký kokoty mají na poště.

To jsem si chtěl zřídit na czechpointu tu datovou chránku (která se nepoužívá ani na to blbý sčítání). Vybral jsem si poštu číslo jedna v Pardubicích. První závada, která už nepřekvapí, je brutální rychlost a fronta. Pracovnice za přepážkou jedou jak šílený. Málem jsem z toho tempa usnul. Bych je někdy posadil na linku v úkolu.[MORE]

No nic, přijdu k oknu a na sličnou pracovnici vychrlím, že mám živnost, a že bych chtěl datovou schránku. Pracovnice nehnula brvou, jen nadzvedla obočí, podívala se na mě a prohlásila: “datovou schránku?”. Tón v jejím hlase byl naprosto zřejmý. Vona to nikdy nedělala!. Bohajeho! Jsem jí vysvětlitl, co chci, že jsem si četl na internetu, že můžu jít na czechpoint a že jsem osvč a na něj chci schránku. A to byl průser. To jsem neměl říkat.

Zřejmě jsem řekl něco, co v manuálu nebylo. Prostě datová schránka pro osvč, nemožné. Slečna volala kolegyni, studovala manuály a nakonec volala na infolinku datovych schranek. No co bych vám povídal. Po půl hodině držím v ruce papír, na kterém je můj požadavek na zřízení. Hurá. Než se se mnou slečna rozloužila, podotkla, že heslo mi přijde poštou, a kdyby se náhodou tak nestalo, že ať se kliďánko zastavím, že mi heslo zablokuje a za poplateček vystaví nové (které taky pošle poštou)

Naštěstí samotné heslo má oranžový pruh, tuším, a podléhá nějakému speciálnímu doručení, takže naštěstí se jim to nepodařilo ztratit.