Unikátní recept na domácí hamburger ala Babica

Pokud se vám zvedá kufr z kupovaných mražených kuřecích burgerů (cca 100kč/kilo), které mají konzistenci sračkoidní, vůni otřesnou a chuť děsnou, zkuste si udělat doma tento super recept na pravý domácí burger. A nebude to ani nijak extra náročné a nebo snad drahé.

Potřebujeme mlýnek na maso, cibuli, česnek, tavený sýr, vejce, strouhanku a sůl. Na mlýnku rozemeleme 3 špekáčky a nebo jinou uzeninu (může být třeba točeňák), přidáme na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, trojúhelníček sýra, 2 vejce. Celé to promícháme a kdyby to náhodou nemělo konzistenci ala beton, tak to zasypeme strouhankou. Přiměřeně, přiměřeně. Samozřejmě dáme sůl. Asi taky pepř, nejlépe ve variantě popel. Hlavně ne čerstvý.

Uplácáme pořádnou placku a vhodíme jí do fritézy na pouhé 3 minuty. Klidně k hranolkům. Ono se to udělá pěkně najednou. Hotové placky vložíme do rozřízlé housky, pomažeme kečupem a hořčicí. Přidáme podle chuti cibuli, zelený salát, okurku, rajče. Prostě hodně bohatý to musí bejt.

A je hotovo, jde se žrát. Dobrou zeblitou chuť.

Toto je nechutný recept, kterej žerou největší prasata co nemají chuťový buňky, nevážej si svýho těla a nemají páru o chutném jídle.

A jak udělat burger pořádně: koupit kvalitní hovězí, tak 20-30% tuku, nejlépe okolo krku :-). Maso si sami doma umeleme. Přidáme sůl, pepř čerstvě umletý, několikrát prohněteme (jemně!) a dáme ve tvaru placek do lednice odpočívat. Potom na grilu! ogrilujeme pár (2) z každé strany. Odstavíme na kraj grilu a necháme burger dojít.