Image to gerber toolkit

Máš obrázek a potřebuješ gerber data pro pcb fabriku, aby ti z toho udělali dvoustrannou prokovenou desku s maskou a silkscreenem? Tak to máš problém a já už mám ve své stáji nástroj na převod.

Převod obrázků do gerber dat

Momentálně umím png převést do gerber dat. Základem je 1000dpi na vstupu. Decimetr čtvereční to zvládne za 5s s optimalizací výstupních dat, což je největší bolest. Bez optimalizace to zvládne za 1s. Výstupní soubor má 0,8MB (nebo 2,8MB) a samozřejmě záleží na datech.

Je to zatím proof-of-concept, který jsem ověřil na http://wiki.mypower.cz/desulfator viz https://twitter.com/plosnaky_cz/status/933841562135654400

Cílem je dokončit komplexní nástroj, který v obrázku najde otvory, detekuje velikost, z těchto dat připraví masku a celé to poskládá do gerber dat. K tomu bude editor silkscreenu, masky, top/bottom mědi atd.

Editor

Samozřejmě to nezvládne smd pady, takže to bude ruční práce, ale nebude problém z jednostranné desky (třeba z pdf) udělat data pro prokovenou oboustrannou desku s maskou a to, to je unikátní funcionalita.

Mohlo by to umět alespoň pomocníčky, jakože označím so8 pouzdro, nakreslím obdélník kde přibližně je a algoritmus najde nožičky (pady), udělá jim cutout do masky a na silkscreen plácne tvar, zeptá se na popisek a klávesou půjde otočit orientace a posunovat, změna velikosti atd.

Ve stejném duchu by to mělo pomáhat s odpory, kondenzátory, konektory atd.