Modelky nebo modeláci?

Přetrvávající mrazy mě drží stále doma a tak můžu vymýšlet blbosti. Dneska to bude o focení. Každej hezkej pavouk si zaslouží pořádný fotky. Tak jsem domluvil s kámošem kvalitní techniku pro zachycení okamžiků života mých chlupatých nohatých miláčků. Jen škoda, že nemá taky blog :), hned bych sem hodil link. Už jsem o nafocení uvažoval. Naštěstí nejsem majitelem žádné výsostné mašiny na snímky a tudíž od teďka budu pořád otravovat. Přeci nemůžu minout nějakou etapu života pavouků.[MORE]

Nečekaně se u tohodle úkolu vyskytly některé problémy. Pan fotograf především neuměl plně digitální zrcadlovku ovládat, což mu nemám za zlé, není jeho. No a hlavně, pavouci se nechtěli fotit. To sou ale parchanti. Jak jsem je vytáhnul na světlo dělali mrtvý. Sabolosum nereagoval ani na štětec, klátil nohy v podivných úhlech. Vypadal jak po otravě kianidem. Už ho ale znám dost na to, abych věděl, že to zase jen hraje. V noci je pak aktivní. Naaranžoval jsem mu teda nohy do jakés takés přirozené polohy a začalo focení. Na fotkách si můžete všimnout černého zadečku s oranžovými chloupky. Krasavec.

Obvykle hyperaktivní auratum naopak protestoval a nechtěl vylézt z úkrytu co vykoval. Hodně ho teďka baví dělat tunely. Moc to nejde v 8mm lignocelu. Abych ho dostal ven, tak jsem mu poškodil příbytek. Moc nadšenej nebyl. Ale focení je focení. Jedno je jisté. Bude to model. Na blesk vůbec nereagoval, jen strnule čučel na fotografa. Na svoji krásnou barvu si bude muset ještě několik svleků počkat. Po posledním červíkovi slušně povyrostl. Doufám, že brzo postoupí na další level.