Jednosměrky, Pardubice

Všimnul jsem si zajímavé věci. V Pardubících od nepaměti bývalo plno ulic v centru jednosměrných a tudíž pro kola neprůjezdných. Dokonce se v městském bulvárním plátku “Radniční zpravodaj” toto téma objevilo s odvoláním na paragrafy, které neumožňují zřídit pruh pro kola, z důvodů nedostatečné šířky. Viděl jsem plno lidí, kteří dostali od měšťáků pokutu zajízdu jednosměrkou. No bodejť! Kterej čůrák by objížděl 4 bloky, kvůli 200 metrům.

A co se nestalo. V roce 2010 se radnice plácá po zádech, jak skvěle podporují kolodopravu. A najednou, všechny jednosměrky osazeny kupou značek, které umožňují průjezd jednosměrnými ulicemi. Haleluja. Sakra, ale kam se poděly ty normy, paragrafy, které ještě před nedávnem neumožňovali tohle udělat. Zmrdi to sou! Zmrdiiii!

Měšťáci u mějí rozdávat jenom botičky. Když jsem byl ještě kluk, začínali měšťáci – černí šerifové se jim říkalo. A ty měli sakra lepší přínos pro město. Dneska se uprostřed města objevujou hovna od psů, bezďáci a plno dalších mikrodeliktů, ale koho to sere, žejo. Z toho tučný pokuty nejsou. To botička na autě, to je jinej vejvar. Jen čumím, jak týden parkující auto na chodníku nedostane pokutu. A proč by mělo taky. Je to “kulatá” značka, luxusní model BMW, pár metrů od sídla politické strany. Pliv!