Koupil jsem si myš – Gigabyte M6880

Gigabyte M6880

Nic velkého se nestalo. Musím si taky udělat Vánoce. A tak jsem vybíral novou myšku. V práci používám Genius ergo 525V. Ta už jaksi není na trhu. Vcelku dobrá. Software příšernej! To degraduje myš na dvoutlačítkovou s kolečkem. To všechno vyvažuje vynikající ergonomie. Všechny prsty sedí na myši. Prostě super. Kurzor jezdí, žádné závady na řízení nepozoruji. Prostě solidní pracovní myš.

No a na doma jsem vybral Gigabyte M6880. Tvarově velmi podobná. Do ruky trošku užší, takže malíček už není kam dát a nepříjemně překáží. Cena je lidová. 300kč (2010). Myš samotná nemá žádné super vychytávky, jednosměrné kolečko s luxusním gripem, dvě přídavná tlačítka která se v podstatě nedají nastavit na něco smysluplného. Achjo. Myš samotná je dobrá. Uvidíme za pár let jak dopadne. Hledal jsem něco, co se bude minimálně rozbíjet. Proto jsem vybral tuhle mrchu. Do dneška jsem používal myš od Logitechu a naprostá spokojenost. Omrzela mě bezdrátovost, nabíjení baterek a vyšší hmotnost….

Dodatek z používání

Něco málo jsem s ní odjezdil a moc problémů není. Žádné přeskočení kurzoru nebo jiný problém při snímání jsem zatím neobjevil. Kolečko je naprosto nejlepší co jsem zatím měl. Ergonomie je o něco horší než u Genius Ergo 525v :-(. A přesto má myš jednu botu. Po zapnutí pc je vždy! nastavena nejvyšší citlivost. Protože používám prostřední (3 možnosti), musím to vždycky nastavit na myši specielním tlačítkem. Naštěstí jsem nikdy neměl nechtěný klik na tohle tlačítko, které nejde nijak přenastavit.