Velký test pojišťoven

Potřeboval jsem si změnit doručovací adresu. Bohužel ani v tomhle století se mnou pojišťovny/banky nejsou schopny komunikovat pomocí emailu a mají touhu mi posílat výpisy papírově. V minulosti jsem již čelil problémům, když nezvládali rozlišit doručovací versus trvalou adresu. Ano, je to tak, patřím k těm chudákům, kteří mají bydliště na úřade. Jsem tedy automaticky podvodník, neplatič a bezdomovec.

Popojedem. Potřeboval jsem změnit doručovací adresu u asi všech ustavů, kde něco mám (logické). Kupodivu je to skoro hodně institucí.

Napsal jsem mail každé jedné pojišťovně/bance, kde jsem  uvedl číslo smlouvy/klienta, kontakt na mě, rodné číslo, začátek smlouvy. Prostě dost důvěrné informace, podle kterých by se dalo usuzovat, že já jsem já a žádost je oprávněná. Zároveň odesláno z oficiálního mailu. Mno.

Chcete tedy vědět, které pojišťovny/banky se o klienty starají, které nestarají a které opruzují?

Všechny žádosti jsem odesílal ve čtvrtek večer 30.1.2014

1) Kooperativa

Identifikovali mě jako zákazníka, adresu změnili a poslali mi mail. Celé to stihni ještě v pátek 31.1.2014. Tj cca 16 hodin od odeslání. Do emailu přidali informace o akčních nabídkách včetně konrétní ceny. Dlouhodobě s nimi nemám problém všechno řešit mailem. Asi nejlepší přístup.

2) Buřinka = Stavební spořitelna České spořitelny, a. s

Změnu doručovací adresy nelze dělat emailem. Mohu si založit službu Servis 24 a nebo osobní návštěva – kde vyplníme příslušný formulář. A nebo můžu zaslat dopis na adresu bla bla a NEBO můžu žádost napsat a potom naskenovat a poslat mailem. No to je teda masakr. Odpověděli v neděli 2.2.2014 cca za 38 hodin.

3) Liška = Českomoravská stavební spořitelna,a.s.

Oznámení je možné jen písemně s číslem smlouvy stavebního spoření a podpisem klienta. (no tak až na ten podpis jsem to snad písemně podal, já ten email, přísahám, vážně napsal). A taktéž mohu žádost oskenovat a poslat mailem. Bravo, zabij strom zachráníš bobra. Odpověděli v neděli 2.2.2014 cca za 41 hodin.

4) VZP

Jsem OSVČ, hlásit se to musí :-D Tady problém taky nebyl. Změna proběhla emailem. Za 86 hodin, tedy v pondělí 3.2.2014

5) Allianz

Taktéž změna proběhla. Zvládli to za 85 hodin, tedy v pondělí 3.4.2014. A pošlou mi dopis s informací o změně adresy. Bude čím zatopit.

6) Uniqa

Zatím žádná reakce

Mám tam ještě EON, který jsem taky potřeboval změnit a tam se taky zatím neozvali.