E.on je hnus, utíkejte

Na začátku to vypadalo dobře, ušetřil jsem ročně dobrých 10% za faktury. Jenže čas od času se stěhujete. A tady jsem zjistil, jak to funguje ve společnosti E.on. Mám štěští, že v krajském měste (Pardubice) mají zákaznické centrum. S novým nájemníkem (který se stěhoval po mě) jsem tedy zašel na cetrum, že to tam jako sepíšeme, nahlásíme stavy, oni vyjedou pro mě fakturu a pro nového nájemníka smlouvu.

E.on – kocourkov

Ale hopla. Věděli jste, že v zákaznickém centru nemůžete žádnou z těchto operací dělat? Všechno se posílá na centrálu a trvá to 30 dní. No ty píčo kde to žijeme. Tak proč do prdele chlupatý tam ty baby na tý pobočce sedí. Když jsem tohle vydejchal, ukázalo se, že potřebuju fakturu za poslední služby. No jo, znáte to. Když se stěhujete, máte byt v krabicích. A bez nich to nepůjde napsat. Nemají totiž možnost podívat se do záznamů uživatelů. What? Vydejcháme. Mám k dispozici čísla smluv, číslo plynoměru, elektroměru, občanku. Tak ani to nestačí. Ale můžu si nechat zaslat duplikáty faktur. Stačí zavolat do centrály.

Druhý zádrhel, nová nájemnice nemá v ruce nájemní smlouvu s majitelem. Možná proto, že to je neteř a nájem platit nebude či co, hele mě to je jedno, já prostě končím, buď vám bude novej zákazník platit nebo si ho odpojte, ale já končím.

Doufám, že si tohle přečte aspoň jeden člověk z E.on kopne za to někoho do prdele.

Je to prostě klasická zkostnatělá firma, která se navrch tváří cool a happy, ale uvnitř pořád při starém. Příště radši nějaký online-lowcost-startup prodejce, který umí řešit věci online a má pobočku na facebooku.