CKD “2” – den první

Neděle

Mám za sebou první den v tukorežimu ketogenní diety. Ale začneme pěkně popořádku. Když jsem ráno vstal, zjistil jsem, že je překrásný podzimní den. Šel jsem na snídani.[MORE] Lovečák 50g , hermelín 40g. Pak jsem se nějak motal po baráku a nakonec jsem vyrazil na kole na chatu. Pořádně protáhnout celopéro. Kolem jedenáctý jsem si dal první svačinu: 50g poličan, vejce natvrdo, kus zeli. Když jsem dorazil na chatu, už bylo odpoledne, a tak jsem zkousnul druhou svačinu: 85g godhaj, zeli, vejce natvrdo a taveny syr president. Stále jsem se cítil výtečně. Nohy šlapaly znamenitě, necítil jsem zatím náznak ketózy. Když jsem ale přijel domů, bylo něco po 16 hodině. Začal jsem smažit žampiony, smažák a holanďáky. U plotny jsem stál aspoň hodinu. Bez jídla. No a v tom na mě přišel z kola neskutečnej hlaďák. V lednici leželo neskutečný množství sladkejch věcí a já nemohl. Zaháněl jsem tu časovou prodlevu ukusováním uheráku a okurky. Pak mě to stejně zlomilo a dal jsem si kousek domácí buchty. Sumasumárum aspoň 20g. Pak už jsem měl naštěstí usmaženo a vychutnal jsem si k večeři žampiony se smažákem a holanďákem. Mimochodem, ty žampiony jsou uplně luxusni jidlo. To by se dalo jíst celej den. K tomu všemu jsem si dal lžici hořčice.
Následovala cesta na kole do posilky – což nebylo takhle v plánu, ale co se dá dělat. V posilce jsem už bojoval s pocitem ketózy a pořád jsem někde zamrzal. Takovéto čumendo do zdi. Úplně bez energie. No totálka. Nevim jak, odjel jsem prsa a záda a vyflusanej se odebral na kole domů. Tam jsem zkousnul ještě jednu večeři – holanďák s okurkou a hermelínem – 80/60/40g.

Součet

Denní součet jsem zakončil na hodnotě cca 2750kCal. Bílkoviny 148g, tuky 233g a cukry ošklivých 35g. Je mi záhadou, kde se vzalo tolik energie, na kole jsem dal 110km a k tomu jeden dlouhej trénink. To vše plus bazální spotřeba by mělo být někde na 6000kCal. Takle jsem se totálně vyčerpal. A když jsem šel spát, měl jsem už střední ketózu. Ani se nedivim, cítil horkost na tváři, tuk v puse. Přes noc jsem taky moc dobře nespal. Ráno ale stoprocentní forma. Ale to napíšu až zítra.