CKD “2” – den desátý

dny před úterým

Přes víkend jsem neměl net a tak jsem jako obvykle zanedbával blog. Stručně si teda projdu předchozí dny. Stále držím dlouhý low-carb režim. Neuvěřitelných 12 dnů je na rozpise. Pátek byl vysvobozením z rutinního nacpávání tuky, čekal mě výkrmový den na hodnotě 2600kcal. Je to první vrchol vlny v low-carbu. Po čtvrtečních 2300kcal to byla rozhodně změna.[MORE] Už jsem se cítil úplně bez energie. Vyflusanej, neodpočatej. Začínal hlodat mozek, že bych jako měl možná dát o víkendu carbup fázi. Držel jsem se statečně. Na sobotu jsem dal klesačku na 2400kcal. Ukázalo se, že je potřeba mít opravdu hodně práce, abych pořád nemyslel na jídlo, obzlášť, když máti napekla jednu výbornou buchtu vedle druhý. To je naschvál.

Celý den jsem se teda cpal taveným sýrem, hermelínem a taky lovečákem. Na řadu přišlo i pěkné uzené kuřecí stehno. V neděli jsem měl 2500kcal, dodžet tyhle hodnoty žádný problém. Ovšem když jsem v poledne odjížděl na menší výlet, nevydržel jsem a nacpal do sebe čerstvě upečený perník. Přeci, kolo je slušná aerobka, to mi ten cukr vytáhne. A taky, že jo. Po návratu domů jsem dal další kousek a dokonce jsem se odvážil cucat nějaké ty bonbony – sladké!. Ketóza se držela na tmavším středním. Ovlivnění víceméně žádné. To jsem dokonce do sebe cpal omylem tatarku místo majonézy a ukusoval jsem prostě co se dalo. Radši jsem to šel zaspat.

Pondělí mě hned ráno potěšilo nebývale vysokou teplotou, a tak jsem měl lepší náladu. Ráno jsem trochu trpěl. Neměl jsem v práci moc jídla. Jen kousek lovečáku. Navšívil jsem tedy místní megastore a k mé velké spokojenosti zrovna probíhala sleva na lovečáky. Popadl jsem tedy zásoby na další týdny a upaloval do práce. Pondělí jsem téměř celé projedl s lovečákem. Pořád čekám, kdy se mi přejí. Tučný camembert se mi již znechutil a musel jsem ho nahradit nedozrálým hermelínem – má tvarohovou chuť a tak je to odlehčení. Pondělí je jako neděle vypsaná na 2500kcal. žádný problém – zakončil jsem na B115g/T241g/C20g. Obě večeře supluje domácí holanďák, který je naprosto bombastický jídlo do diety. Nechutná vůbec tučně, naopak příjemně sýrově až masově. Krása. Za tu snahu při výrobě to stojí. Mimochodem, jde vyrobit bez jediného gramu cukru – žádná strouhanka, mouka, nic.

úterý

Právě jedu úterý. Trochu energeticky pokleslý den s 2400kcal. Střídám 50g porce lovečáku s nivou a vepřovým plátkem. K večeřím (2x) opět holanďák. Dodržovat šest jídel denně je rozhodně přínos pro tenhle rok a cítím se mnohem líp. Mozková výkonost je slušná. Už ale začíná předcarbup “hype” období, kdy si v duchu představuju co jak chutná a jak se nehorázně nacpu. Už jsem rozjel přípravy na CKD nízkotučný tvarohový dort. To zase bude 2,5Kg nálož. Budu mít dlouhý carb-up, můžu si to dovolit.

souhrn

takže asi takhle moje low-carb vlna: 2500-2400-2400-2300-2600-2400-2500-2500-2400-2500-2300-CARB-CARB… a že to funguje? no jistě, váha potvrdila pokles o 3Kg. Něco z toho bude voda a zbytek by mohla být z větší části tukovka. Doufám, že to není moc svalů. Koncem týdne provedu další měření a pokud bude váha pořád klesat tímhle tempem, musím zvedat příjem. Jinak mi to bude jen a jen škodit!!