den “27” – sobota – carb-up

Jako ostřílený dietologický samuraj jsem se vrhnul na poslední sobotu mého CKD maratonu. Nízkotučný banánový dort je hotový již od čtvrtka v lednici. Nuže, začínáme.

Posledně se dort moc nepovedl tak jsem zkusil přepracovat návrh :) a udělat jednodouchej banánovobanánovej dort.[MORE]

Základem dortu je především forma do které se to prostě a jednoduše naskládá. Není to těžký. Suroviny volíme podle chuti a především podle obsahu. Takže přednost mají vločky před piškoty a podobně. Princip je jednoduchý. Mezi suché vrstvy dávat mokré vrstvy. Většinou tvaroh. Hodně bílkovin za pár korun a bez tuku. Na dno můžeme napatlat kus tvarohu (s cukrem a mlékem) aby se první vrstva chytla na dno a stěny. Po piškotech dáme tvaroh a na to první vrstvu ovoce. Zkoušel jsem různé druhy a nejlepší je banán. Pomeranče začnou pouštět vodu, jablka tvrdý. Ještě by se snesly meruňky. Tak mame poskladano. Pár minut práce. Teďka následovala vrstva pudinku. Je to zbytečně složitý, ale zlepšuje to chuť. Hlavně musí být hodně hustý a v mém případě taky banánový chuti.

Další vrstva ovoce, tvarohu a na vrch piškoty. Jako poslední je dobré ovoce, tvrdší ananas nebo tak něco. To se totiž zaleje želém a vznikne efekt “krajinka v aspiku”.

CKD

Zpět k dietě. Ráno jsem začal banánem a rozinkama. Došel jsem na poslední kruhovku. A pak to začalo. Každou sudou hodinu 350ml koktejl a lichou hodinu 350g jídla. A takhle celý den. Takže jsem střídal dort s [LINK:Gainer vyziva sportovni:gainer koktejlem]. K večeru jsem přešel na moji běžnou 6 jídelní stravu a vrátil se do běžného života. Neplánuji v neděli extra žrát. Trochu se nakopnu cukrem a pak už jen střídně a často.

Tímto je moje dieta u konce. Určitě po čase udělám nějaké srovnání. Jojo efekt je sice blbost, ale zase na druhou stranu, vánoční svátky jsou mrcha.